X

A prémium látásjavító kezelés
mindenkinek jár!

 

Tesztelje alkalmasságát!

 

Most duplán megéri kitölteni online tesztünket.
Megtudhatja hogy alkalmas-e
lézeres vagy lencsés látásjavító beavatkozásra,
ráadásul ha most jelentkezik alkalmassági vizsgálatunkra,
AKÁR 100.000 Ft KEDVEZMÉNYT IS KAPHAT
A MŰTÉTEK ÁRÁBÓL!

Önnek fontos a biztonság?

Ha a szeméről van szó érdemes megfontolnia néhány lényeges dolgot!

Mi garantálja a lézeres szemműtét sikerességét?

Az alábbiakban összegyűjtöttük Önnek azt a 6 tényezőt, mely az Ön biztonságát, és a lézeres szemműtét sikerességét befolyásolja.

Megtévesztő elnevezések, fantázianevek

 

Most akkor melyik elnevezés mit takar?

Érdekel
 

Részletes alkalmassági vizsgálat

 

Miért annyira fontos az első vizsgálat és mire kell figyelni?

Érdekel
 

Személyre szabott lézeres szemműtét

 

Mit jelent ez pontosan?

Érdekel

Modern technika, csúcstechnológiájú lézerek

 

Mi a különbség a lézerek között?

Érdekel
 

Steril műtéti körülmények

 

Tudta, hogy nem mindenhol végzik a szemműtétet steril körülmények között?

Érdekel
 

Minőségbiztosítás

 

Mit jelent pontosan az aranyfokozatú minőségbiztosítás?

Érdekel

 

Megtévesztő elnevezések - "PRK, Opti-LASIK, FemtoLAsik? Most akkor melyik?"

Számos klinika különböző fantázianevek segítségével próbálja lézeres szemműtét eljárását egyediként feltüntetni, de ezek a kezelések semmiben sem különböznek a nemzetközileg is használt, az alábbiakban felsorolt kétfajta kezelési típustól. A valóságban, ha a reklámértékű elnevezések nélkül vizsgáljuk a kérdést, kétféle műtéti technika létezik. A kezelési technikák abban különböznek egymástól, hogy a szaruhártya mely részén, mely rétegében végezzük el a lézeres kezelést. Ezek alapján két fő csoportot különböztetünk meg, a felszíni, vagy lebenyes kezeléseket.

Lézeres szemműtét típusok
Lebenyes kezelések Felszíni kezelések
LASIK, FemtoLasik (IntraLasik), Opti-LASIK, Diamond FEMTO®, Sasszem FEMTO® kezelés PRK, cPRK, LASEK, EPI-LASIK, Sasszem No Touch PRK® kezelés
A különböző elnevezések mögött meghúzódó kezelési technikák tehát csak abban különböznek egymástól, hogy a szaruhártya mely részén, mely rétegben végezzük el a lézeres kezelést.
Mindig érdeklődjön, hogy az adott név PONTOSAN milyen kezelést takar!

 

 

Részletes alkalmassági vizsgálat

A kezelést megelőző alapos és mindenre kiterjedő alkalmassági vizsgálat dönti el, hogy biztonsággal elvégezhető-e a lézeres szemműtét. Amennyiben az orvos úgy látja, hogy nem 100%-os biztonsággal végezhető el a beavatkozás, nem végzi el a műtétet. A cél nem a minden áron történő műtét, hiszen itt a páciens szeméről van szó.

Fontos, hogy a következő években ne legyen várható a dioptria további változása, romlása, hiszen akkor újrakezelésre lenne szükség. Ennek az az oka, hogy a lézer minden esetben az aktuális állapotot tudja korrigálni, a későbbi változásokra nincsen hatással.

A várható romlás egy vizsgálati módszer /pupillatágítás/ segítségével meghatározható. Ezt a vizsgálatot azonban sajnos nem minden szemészeti intézményben veszik komolyan, illetve néhány helyen el sem végzik, így az újrakezelések aránya ezeken a helyeken igen magas. Fontos, hogy olyan klinikát válasszon, ahol elvégzik ezt a vizsgálatot!

 

Mitől lesz valóban személyre szabott a lézeres szemműtét?

A lézeres szemműtét elvégezhetőségének egyik legfontosabb kritériuma a szaruhártya vastagsága, görbülete, felszínének sajátossága.

A szaruhártya jellemzőinek mérésére az egyes klinikák különböző diagnosztikai eszközöket alkalmaznak. Az általunk használt Oculyzer II és Topolyzer tökéletesen kiszűri a szaruhártya egyenetlenségeket, és a lézerkészülék 100%-osan képes ezeket kezelni. Klinikánk azonos márkájú diagnosztikai eszközöket, valamint femtosecundumos és excimer lézerkészülékeket használ. Így kiküszöbölhetőek a különböző gyártmányú eszközök használatából adódó esetleges kompatibilitási problémák.

Erre példa egyes klinikák által használt aberrométer készülék, mely a szaruhártya másodrendű aberrációit, egyenetlenségeit méri meg. A napjainkban használt lézerek azonban nem képesek az aberrométer által mért egyenetlenségek kezelésére, mivel a lézersugár átmérője sokkal nagyobb, mint az aberrométer által feltárt egyenetlenségek nagysága. (Pl. ha az aberrométer egy 0,2 mm átmérőjű kezelendő egyenetlenséget észlel, viszont a lézerkészülék lézersugár átmérője 0,6 mm, ami nem változtatható, akkor érthető, hogy az aberrométer használatának szükségessége megkérdőjelezhető.)

Összefoglalva, az aberrométer diagnosztikára megfelelő, viszont az általa feltárt szaruhártya egyenetlenségek a műtét eredményességét nem befolyásolják, így a kezelés nem ettől lesz személyre szabott.

 

A modern technika a biztonság záloga

A másik nagyon fontos szempont a lézerkészülék minősége, ugyanis a lézer biztonságos és pontos működése alapvető feltétele a kezelésnek. A Klinikánkon használt Wavelight lézerek magas szintű technikája az egész kezelés és minden egyes lézer impulzus tökéletes ellenőrzését biztosítja. Az ultra-gyors szemkövető rendszernek köszönhetően - amely a leggyorsabb, akaratlan szemmozgásokat is precízen követi a lézersugárral együtt - minden egyes lézer impulzus biztosan a megfelelő helyre kerül még akkor is, ha a páciens mozgatja a szemét a beavatkozás alatt.

 
 
 

 

A világ leggyorsabb lézerkészüléke

Wavelight FS200: Femtolasik műtéteknél ezzel a lézerrel készítjük a lebenyt, mely jelenleg a világ leggyorsabb lézerkészüléke. Mindössze 6 másodperc szükséges a lebenykészítéshez, ezért sokkal kíméletesebb a szemnek, mint más lézerkészülékek.

A WaveLight EX500 lézerkészülék mindössze pár másodperc alatt, apró - 0,68 mmátmérőjű pontonként nagyon egyenletesen formálja át a szaruhártyát. A szaruhártya görbülete nem egyenletes, minden embernél eltérő, egyedi sajátosságokkal rendelkezik. A rövid kezelési idő és a nagyon pontosan, egyenletesen kialakított felszín eredményeként lerövidül a gyógyulási idő és jobb, pontosabb eredményeket érhetünk el. Így egyéb kiegészítő beavatkozások nélkül is jobb látás érhető el mint előtte szemüveggel vagy kontaktlencsével.

 

Steril műtéti körülmények

Fontos tudni, hogy ma Magyarországon az ÁNTSZ-nek csak a PRK kezelésekre vonatkozóan van hivatalos követelmény rendszere, mely kimondja, hogy ezekhez a típusú műtetekhez nincs szükség steril műtőre. A FemtoLasik (lebenyes) kezelés esetében pedig ajánlott a steril műtő használata, de ezt minden klinika a saját hatáskörében dönti el, hogy steril, vagy nem steril műtőben végzi el a beavatkozást.

Mivel a FemtoLasik kezelés során a szaruhártyában egy lebenyt képzünk, amelyet a lézerkezelés után visszahajtunk, központunk - a pácienseink maximális biztonsága érdekében - steril műtéti körülményeket biztosít, minimálisra csökkentve ezzel a műtéti szövődmények előfordulásának lehetőségét. Mivel nálunk ugyanabban a helyiségben történnek a PRK és a FemtoLasik kezelések, ezért minden PRK kezelés is steril műtőben történik.

A döntés az Ön kezében van, hogy olyan szemészeti klinikán szeretné elvégeztetni lézeres szemműtétjét, ahol steril körülményeket biztosítanak ehhez a legmodernebb eszközök használata mellett, vagy inkább kockáztat és egy figyelemfelkeltő fantázianévvel hirdető klinikát választ, ahol nem biztosítják a steril körülményeket.

 

Az állandó minőséget a JCI biztosítja

A Saint James Szemészeti Központot a világ egyik legszigorúbb és legalaposabb egészségügyi minőségbiztosítási rendszere minősíti időről-időre. A JCI kifejezetten az egészségügyre specializálódott minőségbiztosítási követelmény-rendszer, ami részletesen szabályozza az intézmény működésének minden momentumát a betegfelvételtől, a betegtájékoztatáson, a vizsgálaton, a kezeléseken át, egészen a modern lézerkészülékek alapos állapotfelméréséig.

Nem véletlen, hogy ennek a szigorú feltételrendszernek, Magyarországon mindezidáig kizárólag a Saint James Szemészeti Központ tudott és tud megfelelni.

 

Önnek fontos a biztonság, ha a szeméről van szó? Ha igen, akkor a hangzatos ígéretek és fantázianevek helyett, válassza a JCI garantálta minőségi lézerkezelést nyújtó Saint James Szemészeti Központot!

Az éleslátás garanciája

Az itt leírtaknak köszönhetően, klinikánkon az újrakezelések száma extrém alacsony, a Szemészeti Központunk megnyitása óta elvégzett több ezer műtétből, összesen 1-2 esetben fordult elő ilyen. Összehasonlításképpen más budapesti lézerközpontokban, akár heti rendszerességgel is végezhetnek újrakezeléseket.

A körültekintő vizsgálat, a személyreszabott kezelés, a modern technika, a szigorú minőségbiztosítás, valamint a sok-sok tapasztalat biztosítja Önnek, a sikeres szemműtétet, és a segédeszköz-mentes éleslátás valódi garanciáját!

Döntsön jól és jelentkezzen alkalmassági vizsgálatunkra még ma!

Szeretné megtudni, hogy Ön alkalmas -e lézeres szemműtétre, vagy hogy melyik kezelésre lenne alkalmas? Töltse ki kapcsolatfelvételi űrlapunkat, munkatársaink visszahívják, és időpontot egyeztethet, személyes alkalmassági vizsgálatunkra!

Kapcsolatfelvétel

 

ÚJRA MEGKAPTUK a JCI Aranyfokozatú minőségbiztosítását! Ha a minőség, a megbízhatóság és a biztonság fontos Önnek, amikor magán szemészetet keres, akkor Nálunk a legjobb helyen jár. Kattintson a részletekért!

Tudjon meg többet!

Online Szemteszt

Töltse ki egyperces online tesztünket és tudja meg, Ön alkalmas lehet -e lézeres szemműtétre!

Tesztelje látását!

Alkalmassági vizsgálat

Regisztráljon részletes alkalmassági vizsgálatunkra, megvizsgáljuk szemeit és elmondjuk a lehetőségeit!

Regisztráljon!

Pácienseink történetei

Pácienseink elégedettsége motivál bennünket munkánk során. Olvassa el, nézze meg beszámolóikat!

Pácienseink tapasztalatai

A St.James

Ismerje meg orvosainkat és munkatársainkat, aki azért dolgoznak, hogy Ön jobban lásson!

Ismerjen meg bennünket!
   

Vizsgálatra jelentkezem!

Bezár