X

A prémium látásjavító kezelés
mindenkinek jár!

 

Tesztelje alkalmasságát!

 

Most duplán megéri kitölteni online tesztünket.
Megtudhatja hogy alkalmas-e
lézeres vagy lencsés látásjavító beavatkozásra,
ráadásul ha most jelentkezik alkalmassági vizsgálatunkra,
AKÁR 100.000 Ft KEDVEZMÉNYT IS KAPHAT
A MŰTÉTEK ÁRÁBÓL!

Gyakori kérdések

Biztos, hogy már Önben is felmerült a kérdés...

Lézeres látásjavítás

Mennyire biztonságosak a műtétek?

A lézeres látásjavítás területén elért fejlődésnek köszönhetően a látásjavulás mértéke nagy pontossággal előre megállapítható – különösen a FemtoLasik eljárás esetében –  így mindig kiváló eredményeket érhetünk el. Mindkét típusú műtét biztonságos, az eredmények tartósak, ritkán fordul elő későbbi visszaromlás, aminek sok esetben egyéb oka van (terhesség, progresszív rövidlátás, kezdődő szürkehályog bizonyos formái).

Visszaromlás nagyon ritkán előfordulhat a PRK kezelés után. Ennek hátterében az erősebb sebgyógyulási reakció állhat, ebben az esetben gyógyszerváltás, vagy ha ez nem segít, újrakezelés szükséges. Az újrakezelés függ a szaruhártya vastagságától, illetve a kezelt dioptria számától.

Mennyibe kerül a kezelés?

Felszíni (Wavelight optimalizált) kezelés 2 szemre: 278,000 Ft
Csúcstechnológiás (Femto-LASIK) kezelés 2 szemre: 478,000 Ft

Részletfizetési lehetőséget biztosítunk (helyszíni ügyintézéssel a Bank felkeresése nélkül).

Egészségpénztáron keresztül elszámolható a műtét díja, amellyel akár 20%-os visszatérítésre is igényt tarthat személyi jövedelemadójából. (Terminállal rendelkezünk és szinte valamennyi Egészségpénztár kártyáját elfogadjuk!)

Aktuális akcióinkról, illetve árainkról kérjük érdeklődjön weboldalunkon az “Akciók és kedvezmények” menüpontban, vagy a 06/1 788 2927-es telefonszámunkon. 

Fájni fog?

A felszíni és a lebenyes (Femto-LASIK) kezelés előtt is szemcseppekkel érzéstelenítjük el a szemét, így a műtét alatt nincs fájdalom.

A FemtoLasik kezelést követően nincs fájdalom.

A felszíni (PRK) kezelés utáni 2-3 napban napban enyhe fájdalom, szúró érzés, fényérzékenység, idegentest érzés jelentkezhet. Előfordulhat, hogy a páciens nem tudja kinyitni a szemét sem. Ezek a tünetek fájdalomcsillapító tablettával és szemcseppekkel enyhíthetőek és pár nap alatt teljesen megszűnnek.

Mi történik, ha idősebb leszek?

Mivel 40-45 éves korunk után a szemlencsénk veszít rugalmasságából, mindenkinek olvasószemüvegre lesz szüksége ebben az életkorban. A lézeres látásjavító kezelés ezt nem befolyásolja. A 40 év feletti kisfokú rövidlátóknak érdemes megfontolni az ún. monovision korrekciót, mely után szemüveg nélkül akár több évig is képesek olvasni.

Mikor fogok élesen látni?

A műtét utáni látásélesség a kezelés típusától, illetve az egyéni sebgyógyulási reakcióktól is függ. Felszíni kezelés esetén 1-4 héttel, lebenyes (Femto-LASIK) kezelés esetén akár egy nappal a műtét után már teljes a látásélesség.

Szülhetek a műtét után természetes úton?

Igen, a lézerkezelés nem befolyásolja a szülés módját.

Emelhetek-e műtét után? Mikor sportolhatok?

A műtét utáni pár napban fokozott óvatosság javasolt, de az orvosával megbeszélt gyógyulási idő után nyugodtan emelhet és sportolhat is.

Mennyi ideig kell napszemüveget viselnem a műtét után?

A FemtoLasik műtét után 3 hónapig, a felszíni (PRK) kezelés után 6 hónapig kell napszemüveget viselnie a páciensnek, de csak kint az utcán, napsütéses időben, ha látja a saját árnyékát.

Mikor mehetek vissza dolgozni a műtét után?

A FemtoLasik kezelést követően akár már 48 órán belül dolgozhat. A felszíni (PRK) kezelés után általában 5-6 napot kell várni a munkába állásig a hosszabb sebgyógyulási folyamat miatt.

Miből áll az alkalmassági vizsgálat?

A műtéthez vezető út egyik legfontosabb állomása a részletes, teljes körű alkalmassági vizsgálat. A vizsgálat során meghatározzuk a kezelendő dioptriát és megvizsgáljuk, hogy Ön alkalmas-e, és ha igen, akkor melyik látásjavító kezeléssel tudjuk elérni a legjobb eredményt, a legprecízebb látásélességet. A vizsgálat több részből áll és teljesen fájdalommentes.

- computeres szemvizsgálat: a computeres refraktométer méri a szem egészének fénytörését, de  mérhető külön a szaruhártya fénytörése és görbületi sugara is

- réslámpás vizsgálat: a szem elülső részének különböző nagyításokon történő biomikroszkópos vizsgálata

- szemnyomás mérés a szem érintése nélkül (non kontact) vagy hagyományos kontakt méréssel

- Oculyzer vizsgálat:  Ez a speciális diagnosztikus eszköz a szemgolyó elülső szegmentumának precíz elemzését végzi és a szem 250 pontjáról 2 másodperc alatt 2500 felvételt készít. A vizsgálat néhány másodpercet vesz igénybe és a szem érintése nélkül történik. Ez alkalmassági vizsgálat egyik legfontosabb része, a szaruhártya feltérképezése, hiszen a lézerkezelés tervezésénél ennek adatai kerülnek be a lézerkészülékbe és ettől válik teljesen egyénre szabottá a

– szürkehályog

– üvegtest és a szemfenék biomikroszkópos vizsgálata előtétlencsék segítségével és

- Ocuscan vizsgálat: Ezt a készüléket a szaruhártya vastagságának mérésére használjuk, mely lézeres szemműtétek előtt és glaukómás beteg kivizsgálásakor elengedhetetlenül szükséges adat.

Látásjavító lencseműtét és szürkehályog műtét

Mennyibe kerül a kezelés?

Aktuális akcióinkról, illetve árainkról kérjük érdeklődjön recepciónkon, a 06/1 788 2927-es telefonszámunkon, vagy tájékozódjon a www.lassjol.hu oldalunkon

Részletfizetési lehetőséget biztosítunk (helyszíni ügyintézéssel a Bank felkeresése nélkül)

Egészségpénztáron keresztül elszámolható a műtét díja, amellyel akár 20%-os visszatéríésre is igényt tarthat személyi jövedelemadójából. (Terminállal rendelkezünk és szinte valamennyi Egészségpénztár kártyáját elfogadjuk!)

 

Fájni fog?

A szemlencse műtét előtt csak érzéstelenítő cseppet – és csak is szemcseppet – alkalmazunk, mely biztosítja a műtét alatti érzéstelenséget. A beavatkozás alatt sok folyadékot használunk a szemlencse állományának eltávolításához, ennek áramlását és enyhe nyomást néha tapasztalhat a páciens. A műtét utáni néhány napban, legfeljebb az első héten, minimális diszkomfort, kismértékű idegentest-érzés jelentkezhet, de ez nem zavarja jelentősen a mindennapi teendők további folytatását.

Mi történik, ha idősebb leszek?

A beültetett műlencse végleges állapotot, stabil látást biztosít hosszú távon. Amennyiben multifokális típusú a lencse, három távolságra biztosított a fókuszáló képessége: közelre, középtávolságra vagyis a monitorhoz és távolba nézéshez, például az autóvezetéshez. Ez a funkció nem függ az életkortól, végleges megoldást jelent. Az egyfókuszú műlencsékkel csak az előre eltervezett távolságra lehet élesen látni, a műlencse nem képes az alkalmazkodásra. Ezért az ilyen műlencsével élő pácienseknek olvasó szemüvegre szükségük van.

Ha a dioptriám visszaromlik, meg lehet-e ismételni a műtétet?

A műlencse beültetést követően úgynevezett dioptria visszaromlásról nem beszélhetünk.

A műtét előtti előkészítésben kulcsfontosságú a lencse pontos megtervezése. Fontos, hogy az orvos és páciense közösen hozzák meg a döntést, attól függően, hogy mi a páciens igénye és milyen lehetőségek közül választhat, vagyis, hogy milyen műlencse javasolható a számára.

Mik a kockázatai és milyen szövődmények alakulhatnak ki a lencse műtét közben, után?

Mindegyik műtétnek van előnye és hátránya és van kockázata is, azonban, – mint a világon elvégzett több millió lézerkezelés és lencseműtét mutatja – igen biztonságos műtétek, melyek után nagyon ritkán alakul ki szövődmény. A vizsgálat során a választott kezelésnek megfelelően az orvos tájékoztatja Önt a kockázatokról is.

Mindkét szememet egyszerre műtik?

A lencse műtét esetében a két szem műtétje nem azonos napon történik.

Emelhetek-e műtét után? Mikor sportolhatok?

A műtét utáni pár napban fokozott óvatosság javasolt, de az orvosával megbeszélt gyógyulási idő után nyugodtan emelhet és sportolhat is.

Mi a különbség a műlencsék között?

Az egyfókuszú műlencse csak távolra, a multifokális műlencse távolra, közelre és monitor használathoz is biztosítja a tökéletes látást. Az ún. tórikus műlencse az asztigmia korrigálására alkalmas, míg a multifokális-tórikus műlencse az asztigmia, a közel-és távollátás problémáját egyszerre szünteti meg.

Általános vizsgálattal kapcsolatos kérdések

Mennyit kell várni a vizsgálatra?

Klinikánkon nagyon ritkán fordul elő várakozási idő, általában már tudunk 1-2 napon belül időpontot adni a pácienseknek. A lézeres látásjavítás előtti vizsgálatra érdemes egy héttel a kívánt időpont előtt bejelentkezni.

Mennyit kell várni a műtétre?

Klinikánkon egyik műtétünkre vonatkozóan sincs várakozási idő.

Hol tudok parkolni?

Parkolási lehetőségek: A Szilágyi Erzsébet fasoron díjtalanul, a Trombitás utcában fizetős övezetben.

Vezethetek a vizsgálat után?

Mivel a vizsgálat során pupillatágító szemcseppet adunk, mely kissé homályos látást okoz a vizsgálat után kb.2-3 óráig, ezért az autóvezetés nem javasolt.

Mennyibe kerül a vizsgálat?

Aktuális árainkról és kedvezményeinkről ide kattintva tud tájékozódni.

Fizethetek bankkártyával vagy egészségpénztári kártyával?

Igen, bankkártyával és egészségpénztári kártyával történő fizetésre is van lehetőség.

Milyen fizetési könnyítés áll rendelkezésemre, amennyiben műtétet szeretnék?

Kamatmentes részletfizetést biztosítunk a Cofidis Egészség Hitel segítségével minden műtétünkre. A feltételekről és a fizetési konstrukciókról ide kattintva tájékozódhat.

Jelentkezzen most alkalmassági vizsgálatunkra!

Szeretné megtudni, hogy Ön alkalmas -e lézeres szemműtétre, vagy többet szeretne megtudni kezeléseinkről? Töltse ki és küldje el kapcsolatfelvételi űrlapunkat, munkatársaink visszahívják Önt, és időpontot egyeztethet személyes alkalmassági vizsgálatunkra!

Kapcsolatfelvétel

 

Tudjon meg többet!

Online Szemteszt

Töltse ki egyperces online tesztünket és tudja meg, Ön alkalmas lehet -e lézeres szemműtétre!

Tesztelje látását!

Alkalmassági vizsgálat

Regisztráljon részletes alkalmassági vizsgálatunkra, megvizsgáljuk szemeit és elmondjuk a lehetőségeit!

Regisztráljon!

Pácienseink történetei

Pácienseink elégedettsége motivál bennünket munkánk során. Olvassa el, nézze meg beszámolóikat!

Pácienseink tapasztalatai

A St.James

Ismerje meg orvosainkat és munkatársainkat, aki azért dolgoznak, hogy Ön jobban lásson!

Ismerjen meg bennünket!
   

Vizsgálatra jelentkezem!

Bezár

Kedves Érdeklődő!

Ha a lézerkezelés előtti vizsgálatra regisztrálna, vagy érdeklődne egyéb szolgáltatásainkról, kérjük töltse ki és küldje el az alábbi űrlapot!

Kérjük adja meg az életkorát!

 

Mivel kapcsolatban érdeklődik?

Nálunk ugyanaz az orvos vizsgalja, műti és végzi a műtétet követő vizsgálatokat, hogy Ön a beavatkozás elejétől a végéig biztonsagban érezhesse magát.

Dr. Kovács Andrea
szemész főorvos

 

Dr. Perényi Kristóf
szemész főorvos

 

Dr Balázsy Mariann
szemész főorvos

 

Dr. Baksa Erika
szemész főorvos

Nálunk ugyanaz az orvos vizsgalja, műti és végzi a műtétet követő vizsgálatokat, hogy Ön a beavatkozás elejétől a végéig biztonsagban érezhesse magát.

Dr. Szabados Edit
klinikaigazgató főorvos

 

Dr. Perényi Kristóf
szemész főorvos

 

Dr. Baksa Erika
szemész főorvos

Nálunk ugyanaz az orvos vizsgalja, műti és végzi a műtétet követő vizsgálatokat, hogy Ön a beavatkozás elejétől a végéig biztonsagban érezhesse magát.

Dr. Szabados Edit
klinikaigazgató főorvos

 

Dr. Perényi Kristóf
szemész főorvos

 

Dr. Baksa Erika
szemész főorvos

Ha olvasószemüveg kezelést megelőző szemvizsgálatra regisztrál űrlapunkon, orvoscsapatunkból Dr. Szabados Edit, vagy Dr. Balázsy Mariann fogja megvizsgálni Önt:

Dr. Szabados Edit
klinikaigazgató főorvos

 

Dr Balázsy Mariann
szemész főorvos, refraktív sebész

Ha gyermekszemészeti vizsgálatra regisztrál űrlapunkon, Dr. Széchey Rita, gyermekszemész szakorvosunk fogja gyermekét megvizsgálni:

 

Dr. Széchey Rita, gyermekszemész szakorvos

"A gyermekellátásban mélyen átérzem, hogy mennyire meghatározó, hogy a vizsgálat ne csupán szakmailag magas színvonalú, de egészében is jó élmény legyen a gyermekek, és a szüleik számára. Ebben a munkában majdnem húsz éves tapasztalatom, pedagógiai képzettségem, valamint édesanyaként, és nagyszülőként szerzett tapasztalataim is segítenek."

Ha általános szemészeti vizsgálatra regisztrál űrlapunkon, Dr. Szabados Edit, vagy Dr. Baksa Erika fogja megvizsgálni:

Dr. Szabados Edit
klinikaigazgató főorvos

 

Dr. Baksa Erika
szemész főorvos

Ha zöldhályog kezelésre regisztrál űrlapunkon, Dr. Szabados Edit, vagy Dr. Baksa Erika fogja megvizsgálni:

Dr. Szabados Edit
klinikaigazgató főorvos

 

Dr. Baksa Erika
szemész főorvos

Ha ICL látásjvító kezelésre regisztrál űrlapunkon, Dr. Perényi Kristóf szemész főorvosunk fogja Önt megvizsgálni, és a műtétet is ő végzi:

 

Dr. Perényi Kristóf, szemész főorvos

"Akár magas a dioptriával, akár vékony szaruhártyával rendelkezik, az ICL lencse megadja Önnek azt a szabadságot, ami kontaktlencse vagy szemüveg viseléséből adódó napi bosszúságok miatt most még elérhetetlen."

Kérjük válaszoljon az alábbi kérdésekre!

 

Kérjük válasza ki, hogy milyen módon szeretne kapcsolatba lépni velünk és adja meg kapcsolatfelvételhez szükséges adatait!

Telefonszámunk: +36 1 788-2927
Nyitvatartás: Hétfő: 8:00-17:00, Kedd, Szerda, Csötörtök: 8:00-18:00, Péntek: 8:00-16:00.

Mikor kereshetjük Önt?

 
 
 
 
Kijelentem, hogy ismerem és elfogadom az Adatvédelmi és adatkezelési irányelveket.
Feliratkozom a Saint James hírlevélre!