X

A prémium látásjavító kezelés
mindenkinek jár!

 

Tesztelje alkalmasságát!

 

Most duplán megéri kitölteni online tesztünket.
Megtudhatja hogy alkalmas-e
lézeres vagy lencsés látásjavító beavatkozásra,
ráadásul ha most jelentkezik alkalmassági vizsgálatunkra,
AKÁR 100.000 Ft KEDVEZMÉNYT IS KAPHAT
A MŰTÉTEK ÁRÁBÓL!

Gyermekszemészet

Baba és Gyermekszemészeti Rendelés

Az éleslátás kincs – óvjuk gyermekeink szeme világát!

Fények, játékok, lámpák, kukucsolás…
Játéksarok, babakonyha, gyurmák, színezők…

Talán hihetetlen, de nem játszóházban vagyunk, hanem a Saint James Hospital Baba és Gyermekszemészet rendelésén. A gyermekszemészeti vizsgálat bármilyen életkorban elvégezhető, nem kell hozzá a kis páciens kommunikációs képessége, elég a vizsgálatot végzők jó kedve, türelme és tapasztalata.

Vizsgálat kicsiknek – miért?

Az első gyereszemészet szűrővizsgálatot 9 hónapos korban ajánljuk, ha nincs ismert szembetegség a családban, és a kisbaba tünetmentes. A második vizsgálat ideje a 2.5-3 éves kor, a harmadiké az iskolakezdést megelőző időszak, tehát a 6-7 éves kor.

Nagyon fontos, hogy időben felismerjük, ha a gyermek az egyik, vagy mindkét szemével gyengébben lát, mert ha nem fedezünk fel bizonyos eltéréseket, azok később már – a látásfejlődés elmaradása miatt – sem műtéttel, sem egyéb módon nem gyógyíthatók. Sajnos sokszor a gyermekek nem jelzik, hogy nem látnak jól: nem veszik észre, vagy természetes számukra, hogy homályosan látnak. Az időben történő felismerés ezért kiemelkedő jelentőségű, mert ha megfelelő vizsgálatokkal időben fény derül az esetleges fénytörési hibákra (rövidlátás, távollátás, asztigmia), és észrevesszük, illetve kezeljük a kancsalságot, elkerülhetjük a maradandó tompalátást (amblyopiát).

Vizsgálat kicsiknek – hogyan?

1. Amikor a baba még nem beszél

A vizsgálat első része játékos ismerkedés, otthoni kedvenc, vagy éppen a klinikán található, és ezért az újdonság varázsát adó játékokkal. A második részben már színes lámpákkal, nagyítókkal, optikai eszközökkel „játszunk”. A harmadik szakaszban a szem anatómiai felépítését, a törőközegek tisztaságát is ellenőrizzük, további speciális nagyításra, esetleg szemcsepp használatára csak eltérés, vagy annak gyanúja esetén van szükség.

A vizsgálat során a baba az édesanyja, vagy édesapja ölében ül, a megszokott, biztonságos helyzetben. A vizsgálathoz az esetek legnagyobb részében lefogni sem kell a babát, rugdalózhat, hadonászhat.

2. Amikor a képeknek már nevük van

A legtöbb kisded bevonható az ún. szubjektív látásvizsgálatba, képes és kész is arra, hogy a látott ábrákat, képeket felismerje, megnevezze. Ebben az életkorban gyakorlatilag minden egyéb, a vizsgálathoz szükséges együttműködésre képes.

3. Nagy-ovisok és kisiskolások

Ebben az életkorban már a legtöbb felnőtt korban is szokásos alapvizsgálat elvégezhető. Legnagyobb különbséget a látásvizsgálat jelenti, ha a számok, vagy betűk még nem jó barátok, a látás finom pontosításra ún. „Szurtos Peti kéz”, vagy „Villás” táblát mutatunk.

Szemüveg, édes kisbabáknak?

Ha szükséges, igen! Jobb egy szemüveges baba, mint egy – csupán az egyik szemét használni képes felnőtt ember. A vizsgálatokkal nagy pontossággal meg tudjuk mérni a szükséges dioptriát, ami alapján felírjuk a megfelelő szemüveget.

Pupillatágítás? Nem árt? Nem fáj? Muszáj?

Pupillatágító hatású szemcseppet leginkább két okból alkalmazunk. Bizonyos elváltozások gyanúja esetén (pl. veleszületett szürkehályog, egyes szemfenéki elváltozások) a pupilla nagyításával a szem jobban áttekinthetővé válik. A másik esetben azért adunk pupillatágító cseppet, mert ezzel a szem alkalmazkodóképességét biztosító belső izomgyűrűt nyugalomba helyezzük. Így pontosan meg tudjuk mérni a kisgyermek szemének nyugalmi dioptriáját, mely a pontos diagnózishoz és szükség esetén a pontos szemüveghez elengedhetetlen. A csepp enyhén csíp, nem kellemetlenebb, mint amikor víz megy a gyermek szemébe fürdésnél. A cseppek hatóideje alatt a klinika játszórésze is felfedezhető. A hatás néhány órán át marad fenn.

A gyermekek zavartalan tanulmányi előmenetele és egészséges szellemi fejlődésének feltétele a jó látásélesség, ezért most óvja gyermeke szeme világát, hogy teljes életet élhessen a jövőben!

Szemvizsgálat gyermekeknek

Szeretettel várjuk a babákat és a gyermekeket egy diagnózissal egybekötött fél-egy órás szemészeti játékra. További információért és időpontfoglalásért kérjük hívja a 06/1 788 2927-es telefonszámunkat, vagy töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot, és visszahívjuk!

Kapcsolatfelvétel

 

Tudjon meg többet!

Online Szemteszt

Töltse ki egyperces online tesztünket és tudja meg, Ön alkalmas lehet -e lézeres szemműtétre!

Tesztelje látását!

Alkalmassági vizsgálat

Regisztráljon részletes alkalmassági vizsgálatunkra, megvizsgáljuk szemeit és elmondjuk a lehetőségeit!

Regisztráljon!

Pácienseink történetei

Pácienseink elégedettsége motivál bennünket munkánk során. Olvassa el, nézze meg beszámolóikat!

Pácienseink tapasztalatai

A St.James

Ismerje meg orvosainkat és munkatársainkat, aki azért dolgoznak, hogy Ön jobban lásson!

Ismerjen meg bennünket!
   

Vizsgálatra jelentkezem!

Bezár

Kedves Érdeklődő!

Ha a lézerkezelés előtti vizsgálatra regisztrálna, vagy érdeklődne egyéb szolgáltatásainkról, kérjük töltse ki és küldje el az alábbi űrlapot!

Kérjük adja meg az életkorát!

 

Mivel kapcsolatban érdeklődik?

Nálunk ugyanaz az orvos vizsgalja, műti és végzi a műtétet követő vizsgálatokat, hogy Ön a beavatkozás elejétől a végéig biztonsagban érezhesse magát.

Dr. Kovács Andrea
szemész főorvos

 

Dr. Perényi Kristóf
szemész főorvos

 

Dr Balázsy Mariann
szemész főorvos

 

Dr. Baksa Erika
szemész főorvos

Nálunk ugyanaz az orvos vizsgalja, műti és végzi a műtétet követő vizsgálatokat, hogy Ön a beavatkozás elejétől a végéig biztonsagban érezhesse magát.

Dr. Szabados Edit
klinikaigazgató főorvos

 

Dr. Perényi Kristóf
szemész főorvos

 

Dr. Baksa Erika
szemész főorvos

Nálunk ugyanaz az orvos vizsgalja, műti és végzi a műtétet követő vizsgálatokat, hogy Ön a beavatkozás elejétől a végéig biztonsagban érezhesse magát.

Dr. Szabados Edit
klinikaigazgató főorvos

 

Dr. Perényi Kristóf
szemész főorvos

 

Dr. Baksa Erika
szemész főorvos

Ha olvasószemüveg kezelést megelőző szemvizsgálatra regisztrál űrlapunkon, orvoscsapatunkból Dr. Szabados Edit, vagy Dr. Balázsy Mariann fogja megvizsgálni Önt:

Dr. Szabados Edit
klinikaigazgató főorvos

 

Dr Balázsy Mariann
szemész főorvos, refraktív sebész

Ha gyermekszemészeti vizsgálatra regisztrál űrlapunkon, Dr. Széchey Rita, gyermekszemész szakorvosunk fogja gyermekét megvizsgálni:

 

Dr. Széchey Rita, gyermekszemész szakorvos

"A gyermekellátásban mélyen átérzem, hogy mennyire meghatározó, hogy a vizsgálat ne csupán szakmailag magas színvonalú, de egészében is jó élmény legyen a gyermekek, és a szüleik számára. Ebben a munkában majdnem húsz éves tapasztalatom, pedagógiai képzettségem, valamint édesanyaként, és nagyszülőként szerzett tapasztalataim is segítenek."

Ha általános szemészeti vizsgálatra regisztrál űrlapunkon, Dr. Szabados Edit, vagy Dr. Baksa Erika fogja megvizsgálni:

Dr. Szabados Edit
klinikaigazgató főorvos

 

Dr. Baksa Erika
szemész főorvos

Ha zöldhályog kezelésre regisztrál űrlapunkon, Dr. Szabados Edit, vagy Dr. Baksa Erika fogja megvizsgálni:

Dr. Szabados Edit
klinikaigazgató főorvos

 

Dr. Baksa Erika
szemész főorvos

Ha ICL látásjvító kezelésre regisztrál űrlapunkon, Dr. Perényi Kristóf szemész főorvosunk fogja Önt megvizsgálni, és a műtétet is ő végzi:

 

Dr. Perényi Kristóf, szemész főorvos

"Akár magas a dioptriával, akár vékony szaruhártyával rendelkezik, az ICL lencse megadja Önnek azt a szabadságot, ami kontaktlencse vagy szemüveg viseléséből adódó napi bosszúságok miatt most még elérhetetlen."

Kérjük válaszoljon az alábbi kérdésekre!

 

Kérjük válasza ki, hogy milyen módon szeretne kapcsolatba lépni velünk és adja meg kapcsolatfelvételhez szükséges adatait!

Telefonszámunk: +36 1 788-2927
Nyitvatartás: Hétfő: 8:00-17:00, Kedd, Szerda, Csötörtök: 8:00-18:00, Péntek: 8:00-16:00.

Mikor kereshetjük Önt?

 
 
 
 
Kijelentem, hogy ismerem és elfogadom az Adatvédelmi és adatkezelési irányelveket.
Feliratkozom a Saint James hírlevélre!