X

A prémium látásjavító kezelés
mindenkinek jár!

 

Tesztelje alkalmasságát!

 

Most duplán megéri kitölteni online tesztünket.
Megtudhatja hogy alkalmas-e
lézeres vagy lencsés látásjavító beavatkozásra,
ráadásul ha most jelentkezik alkalmassági vizsgálatunkra,
AKÁR 100.000 Ft KEDVEZMÉNYT IS KAPHAT
A MŰTÉTEK ÁRÁBÓL!

OCT vizsgálat

A modern szemészeti vizsgálat elengedhetetlen eszköze

Napjainkban a szemészeti vizsgálat elengedhetetlen eszköze az OCT (Optikai Koherencia Tomográf). Az OCT a makula – vagy éleslátás – területéről, kóros elváltozásairól ad pontos információt. Ezen információk birtokában tudja a szemorvos a megfelelő kezelést javasolni, a betegségek lefolyását követni és a kezelés hatékonyságát megítélni. A vizsgálat fájdalmatlan, gyors, a beteg számára nem megterhelő.

Milyen betegség esetén fontos az OCT vizsgálat?

A Saint James Szemészeti Központban a Zeiss cég legújabb fejlesztésű diagnosztikus eszközét, a Cirrus Photo 800 kombinált OCT és szemfenéki kamerát használjuk.

Az időskori makula degeneráció (AMD)

A makula degeneráció az időskori látásromlás egyik leggyakoribb oka, de sajnos egyre inkább érinti a középkorú embereket is. Ebben a betegségben meghatározó szerepe van az OCT vizsgálatnak, mert olyan korai elváltozások kimutatására is képes, amelyek a látásban még nem okoznak észrevehető panaszt. A makula – vagy sárgafolt – a szemfenék kicsiny területe, ez az éleslátás helye, melynek épsége biztosítja, hogy amire ránézünk, azt élesen, pontosan lássuk – például olvasáskor is erre a területre vetül a kép. Előrehaladott esetben a beteg csak egy sötét foltot lát ott, ahova néz, amiatt elveszíti olvasóképességét.

 Kockázati tényezők:

Míg korábban semmilyen orvosi kezelésre nem olt lehetőség, ma már a betegség egyes típusainál van mód a súlyos látáskárosodás megelőzésére. Nagy jelentősége van a korai felismerésnek és az OCT vizsgálatnak, melynek alapján ma már olyan terápiás lehetőségeink vannak, melyekkel a súlyos látásromlás elkerülhető. Mivel a beteg nem mindig veszi észre a kezdeti tüneteket, ezért – főleg 40 éves kor felett és a fenti kockázati tényezők fennállása esetén – nagyon fontos az önvizsgálat és az időben történő szemészeti vizsgálat.

Diabéteszes makulopátia

A cukorbetegség okozta súlyos látásromlást gyakran az éleslátás helyén, a makulában kialakult ideghártya megbetegedés okozza, melyet diabéteszes makulopátiának hívunk. A makulában az ideghártya megvastagodik, vizenyő, vérzések és egyéb kóros elváltozások alakulnak ki a krónikusan megromlott vérellátási viszonyok miatt. A folyamat az olvasóképesség és az éleslátás megromlását okozza. Az időben elvégzett szemvizsgálat – melynek fontos része az OCT vizsgálat – segíti, hogy a célzott kezelés időben elkezdhető legyen.

Zöldhályog ellenőrzés

A zöldhályog olyan krónikus, lassú lefolyású betegség, melynek során a látóidegrostok száma folyamatosan csökken. Az idegrostok pusztulása a látótér beszűkülését és a látás maradandó károsodását okozza. A glaukómás páciensek rendszeres szemorvosi vizsgálatánal célja, hogy segítsük a szem funkcióit megőrizni. Csak az időben elkezdett és megfelelő terápia óvhatja meg a látást. A glaucomás beteg szemorvosi gondozást igényel: a szemnyomás gyógyszeres beállítása, a rendszeres ellenőrzés,  a computeres látótér vizsgálat, a szemfenék vizsgálat mellett a  belgyógyászati kockázati tényezőket is  figyelni kell. A retina idegrost rétegének OCT vizsgálattal történő mérése is segít a betegség követésében.

Regisztráció / Kapcsolatfelvétel

Jelentkezzen most szemészeti vizsgálatainkra, vagy kérdezze munkatársainkat!

Ha regisztrálna OCT vizsgálatunkra, vagy többet szeretne megtudni kezeléseinkről, töltse ki kapcsolatfelvételi űrlapunkat, munkatársaink visszahívják Önt, és időpontot egyeztethet, körültekintő és nagyon részletes szemészeti vizsgálatunkra, vagy választ kaphat kérdéseire!

Kapcsolatfelvétel

 

Tudjon meg többet!

Online Szemteszt

Töltse ki egyperces online tesztünket és tudja meg, Ön alkalmas lehet -e lézeres szemműtétre!

Tesztelje látását!

Alkalmassági vizsgálat

Regisztráljon részletes alkalmassági vizsgálatunkra, megvizsgáljuk szemeit és elmondjuk a lehetőségeit!

Regisztráljon!

Pácienseink történetei

Pácienseink elégedettsége motivál bennünket munkánk során. Olvassa el, nézze meg beszámolóikat!

Pácienseink tapasztalatai

A St.James

Ismerje meg orvosainkat és munkatársainkat, aki azért dolgoznak, hogy Ön jobban lásson!

Ismerjen meg bennünket!
   

Vizsgálatra jelentkezem!

Bezár

Kedves Érdeklődő!

Ha a lézerkezelés előtti vizsgálatra regisztrálna, vagy érdeklődne egyéb szolgáltatásainkról, kérjük töltse ki és küldje el az alábbi űrlapot!

Kérjük adja meg az életkorát!

 

Mivel kapcsolatban érdeklődik?

Nálunk ugyanaz az orvos vizsgalja, műti és végzi a műtétet követő vizsgálatokat, hogy Ön a beavatkozás elejétől a végéig biztonsagban érezhesse magát.

Dr. Kovács Andrea
szemész főorvos

 

Dr. Perényi Kristóf
szemész főorvos

 

Dr Balázsy Mariann
szemész főorvos

 

Dr. Baksa Erika
szemész főorvos

Nálunk ugyanaz az orvos vizsgalja, műti és végzi a műtétet követő vizsgálatokat, hogy Ön a beavatkozás elejétől a végéig biztonsagban érezhesse magát.

Dr. Szabados Edit
klinikaigazgató főorvos

 

Dr. Perényi Kristóf
szemész főorvos

 

Dr. Baksa Erika
szemész főorvos

Nálunk ugyanaz az orvos vizsgalja, műti és végzi a műtétet követő vizsgálatokat, hogy Ön a beavatkozás elejétől a végéig biztonsagban érezhesse magát.

Dr. Szabados Edit
klinikaigazgató főorvos

 

Dr. Perényi Kristóf
szemész főorvos

 

Dr. Baksa Erika
szemész főorvos

Ha olvasószemüveg kezelést megelőző szemvizsgálatra regisztrál űrlapunkon, orvoscsapatunkból Dr. Szabados Edit, vagy Dr. Balázsy Mariann fogja megvizsgálni Önt:

Dr. Szabados Edit
klinikaigazgató főorvos

 

Dr Balázsy Mariann
szemész főorvos, refraktív sebész

Ha gyermekszemészeti vizsgálatra regisztrál űrlapunkon, Dr. Széchey Rita, gyermekszemész szakorvosunk fogja gyermekét megvizsgálni:

 

Dr. Széchey Rita, gyermekszemész szakorvos

"A gyermekellátásban mélyen átérzem, hogy mennyire meghatározó, hogy a vizsgálat ne csupán szakmailag magas színvonalú, de egészében is jó élmény legyen a gyermekek, és a szüleik számára. Ebben a munkában majdnem húsz éves tapasztalatom, pedagógiai képzettségem, valamint édesanyaként, és nagyszülőként szerzett tapasztalataim is segítenek."

Ha általános szemészeti vizsgálatra regisztrál űrlapunkon, Dr. Szabados Edit, vagy Dr. Baksa Erika fogja megvizsgálni:

Dr. Szabados Edit
klinikaigazgató főorvos

 

Dr. Baksa Erika
szemész főorvos

Ha zöldhályog kezelésre regisztrál űrlapunkon, Dr. Szabados Edit, vagy Dr. Baksa Erika fogja megvizsgálni:

Dr. Szabados Edit
klinikaigazgató főorvos

 

Dr. Baksa Erika
szemész főorvos

Ha ICL látásjvító kezelésre regisztrál űrlapunkon, Dr. Perényi Kristóf szemész főorvosunk fogja Önt megvizsgálni, és a műtétet is ő végzi:

 

Dr. Perényi Kristóf, szemész főorvos

"Akár magas a dioptriával, akár vékony szaruhártyával rendelkezik, az ICL lencse megadja Önnek azt a szabadságot, ami kontaktlencse vagy szemüveg viseléséből adódó napi bosszúságok miatt most még elérhetetlen."

Kérjük válaszoljon az alábbi kérdésekre!

 

Kérjük válasza ki, hogy milyen módon szeretne kapcsolatba lépni velünk és adja meg kapcsolatfelvételhez szükséges adatait!

Telefonszámunk: +36 1 788-2927
Nyitvatartás: Hétfő: 8:00-17:00, Kedd, Szerda, Csötörtök: 8:00-18:00, Péntek: 8:00-16:00.

Mikor kereshetjük Önt?

 
 
 
 
Kijelentem, hogy ismerem és elfogadom az Adatvédelmi és adatkezelési irányelveket.
Feliratkozom a Saint James hírlevélre!