Éleslátásukról híresek, pedig egykor szemüveget hordtak

AHELYETT, HOGY BRAD PITT IGÉZŐ SZEMPÁRJÁRA HIVATKOZNÁNK, INKÁBB MAGYAR NŐKET KÉRDEZTÜNK MEG ARRÓL, MILYEN AZ ÉLET A LÉZERES SZEMMŰTÉT UTÁN. ŐK NÉGYEN UGYANÚGY, MINT AZ AMERIKAI SZÍNÉSZ, A LEGMODERNEBB ORVOSI TECHNOLÓGIÁVAL, PÁR MÁSODPERC ALATT SZABADULTAK MEG RÖVIDLÁTÁSUKTÓL.

Herrer Sára énekesnő néhány éve döntött a lézeres műtét mellett, és a mai napig élete egyik legjobb döntésének tartja. „Már két és fél év telt el, de még mindig álomszerű, hogy nem kell a szemüvegem után kutatnom, ha reggel kinyitom a szemem. Ráadásul sokkal jobban és tisztábban látok, mint anno szemüvegben, ami pedig az önbizalmamra is pozitív hatással volt” – meséli a művésznő.

Csemer „Boggie” Boglárkának is nagy könnyebbség, hogy a fellépések alkalmával sem kell szemüveget vagy kontaktlencsét viselnie. „A hosszú évek során egyfajta maszkká vált a szemüveg. Amióta nem hordom, mindenki dicsér, hogy a hétköznapokban is olyan felszabadult és ragyogó vagyok, mint a színpadon” – mondja büszkén az énekesnő.

Lipcsei Betta műsorvezető húsz évig hordott szemüveget, majd alig öt másodperc alatt megszabadult tőle. „Pár nappal a műtét után már újra a stúdióban álltam, és el tudtam olvasni a feliratot a legtávolabbi kamerákra szerelt súgógépeken is.
Fantasztikus érzés volt, főleg úgy, hogy semmilyen fájdalmat nem éreztem a lézeres beavatkozás során” – mesélte megkönnyebbülve a műsorvezető.

Kelemen Zsófia személyi edzőt, aki a szülés utáni regenerációra specializálódott, leginkább a sportban zavarta a rossz szeme, szemüveg nélkül ugyanis sokszor szinte alig ismerte fel a vendégeit. „Olyan profi hozzáállású és segítőkész volt velem
mindenki már az alkalmassági vizsgálat során, és aztán a műtét alatt is, hogy nem is értettem, miért nem műtettem meg a szemem már korábban” – emlékszik vissza Zsófia, akinek aktív sportolóként és anyaként duplán fontos volt a ténylegesen rövid regenerációs időszak.

Dr. Perényi Kristóf, a Saint James Szemészeti Központ szemész-, refraktív sebészorvosa szerint legtöbbször már az előzetes vizsgálat alkalmával érezhetően csökken a páciensek aggodalma, a beavatkozásig pedig teljesen el is tűnik. „A műtétre már úgy érkeznek, mintha fodrászhoz
mennének” –tette hozzá a hölgyek orvosa.