ICL Műtét – Egy második esély a tökéletes látásra

A látásélesség javítása évszázadok óta az orvostudomány egyik kiemelt területe, mely a folyamatos kutatások során egyre több és alkalmassági helyzetből problémásabb pácienst tud hozzá segíteni egy szemüvegfüggetlen élethez. Az ICL Műtét (Implantable Collamer Lens) műtét, azaz a beültethető collamer lencse eljárás, egy forradalmi lépés ebben a folyamatban, különösen azok számára, akik korábban nem találtak megoldást látásproblémáikra. Jelen cikkünkben bemutatjuk az ICL műlencse beültetést, annak előnyeit és alkalmazási területeit.

ICL Műtét után újra élesen láthat

Az ICL műtét megoldást jelenthet a vékony szaruhártyára

A vékony szaruhártya sokak számára kizáró tényező lehetett korábban a lézeres látásjavító kezelésen való részvéteben. Az ICL műtét azonban kiváló alternatívát kínál, mivel nem igényli a szaruhártya szerkezetének változtatását.

A lencse közvetlenül a szem természetes lencséje fölé kerül beültetésre, így a szaruhártya érintetlen marad. Mellyel nem csak az említet szemréteget védjük, de a gyógyulási folyamat is gyorsabban megy végbe..

Az ICL műtét akár -20 Dioptriát is Képes Javítani

Az ICL műtét kiemelkedő előnye a nagy dioptria-tartományban szenvedő betegek számára nyújtott megoldás.

Míg a hagyományos lézeres eljárások korlátozott dioptria-tartományban alkalmazhatóak, az ICL lencse képes akár -20 dioptriáig terjedő rövidlátást is korrigálni. Ez kiterjeszti a látásjavító műtétek lehetséges pácienseinek körét és új reményt ad azoknak, akik korábban nem találtak megoldást látásproblémáikra.

Gyors, Biztonságos, Fájdalommentes Beavatkozás

Az ICL műtét gyors, biztonságos és szinte fájdalommentes. A beavatkozás általában mindössze 20-30 percet vesz igénybe, és szemcseppes helyi érzéstelenítés mellett történik. A gyógyulási időszak rövid, a páciensek többsége már a műtét utáni napokban jelentős javulást tapasztal látásuk minőségében.

Második esély, azoknak akik lézerrel már nem műthetőek

Az ICL műtét új lehetőséget nyújt azok számára is, akik egyéb lézeres látásjavító beavatkozásokra, mint Contoura Vision és egyéb FEMTO kezelések, vagy akár a PRK kezelés nem voltak alkalmasak.

Jelentkezz alkalmassági vizsgálatra

Ha Te is szeretnéd megtapasztalni az ICL műtét által nyújtott szabadságot és az éles látás érzetét, jelentkezz hozzánk alkalmassági vizsgálatra.

A Saint James Szemészeti Központban szakértő orvosaink várják, hogy személyre szabott konzultáció keretein belül megismerjenek és egyéni megoldást kínáljanak látásproblémásra.

Ne szorítsd magad keretek közé, lépj velünk kapcsolatba még ma!