X

Mi a zöldhályog és hogyan kezelhető?

Fontos a korai diagnosztizálása, mert a zöldhályog visszafordíthatatlan károsodásokat okozhat!

Mi a zöldhályog?

A zöldhályog alattomos, kezdetben tüneteket nem okozó veszélyes kór egyre fiatalabb korosztályokat is érint. Központunkban nagy hangsúlyt fektetünk az ilyen betegek kezelésére, gondozására. A páciensek rendszeres kontrollban részesülnek, mind a szemnyomás, a computeres látótér, az OCT, – és a szemfenéki vizsgálatok tekintetében.

A zöldhályog vagy glaucoma a látóidegrostok lassú és visszafordíthatalan pusztulásával járó betegségcsoport. Ennek hátterében legtöbbször az emelkedett szemnyomás áll, de előfordul normál szemnyomás mellett is.  A kórkép – kezelés nélkül – idővel súlyos látásromlást, látótér károsodást és vakságot okozhat.

A betegségnek két fő típusa van, a nyitott zugú és a zárt zugú glaucoma. A nyitott zugú glaucoma krónikus betegség, általában fájdalommentesen, tünetek nélkül lassan halad előre. A betegek többnyire akkor veszik észre a látás romlását, ha már nagymértékű a károsodás. A zárt zugú glaucoma akut betegség, mely hirtelen fellépő nagy szemfájdalommal és homályos látással hívja fel magára a figyelmet. Ez a glaucomás roham, melynek esetében sürgős ellátás szükséges.

Hogyan kezelhető a zöldhályog?

A zöldhályog diagnosztizálását követően többségében állandó kezelésre és ellenőrzésre van szükség. A cél a további látóidegrostpusztulás és a látásromlás megelőzése. A már elpusztult látóidegrostok regenerációra nem képesek, így a korai felismerés nagyon fontos. Rendszeres szemészeti szűrővizsgálat biztosíthatja a zöldhályog korai stádiumban történő felismerését, és ezzel a látásromlás megelőzését. Kezelés nélkül a zöldhályog vakságot okozhat.

A zöldhályog szemcseppekkel, lézeres vagy műtéti beavatkozással kezelhető. Fontos a betegség korai diagnosztizálása, mert a zöldhályog visszafordíthatatlan károsodásokat okozhat. A kezelés célja, hogy az ép látóidegrostokat megmentsük, a további károsodásokat megelőzzük.

Bizonyos glaucomás betegeknél szükség lehet Argon vagy  Nd-YAG lézerkezelésre. Ezek a korszerű lézerkészülékek nélkülözhetetlenek a diabéteszes betegek szemfenéki szövődményeinek kezelésénél, vagy más belgyógyászati okokból kialakult vérkeringési zavarok következményeinek megelőzésénél is.

Regisztráció / Kapcsolatfelvétel

Jelentkezzen most zöldhályog vizsgálatunkra, vagy kérdezze munkatársainkat!

Ha szeretné jelentkezni zöldhályog kezelést megelőző vizsgáltatra, vagy többet szeretne megtudni az eljárásról, töltse ki kapcsolatfelvételi űrlapunkat, munkatársaink visszahívják Önt, és időpontot egyeztethet, körültekintő és nagyon részletes vizsgálatunkra, vagy választ kaphat kérdéseire!

Kapcsolatfelvétel

 

Tudjon meg többet!

Online Szemteszt

Töltse ki egyperces online tesztünket és tudja meg, Ön alkalmas lehet -e lézeres szemműtétre!

Tesztelje látását!

Alkalmassági vizsgálat

Regisztráljon részletes alkalmassági vizsgálatunkra, megvizsgáljuk szemeit és elmondjuk a lehetőségeit!

Regisztráljon!

Pácienseink történetei

Pácienseink elégedettsége motivál bennünket munkánk során. Olvassa el, nézze meg beszámolóikat!

Pácienseink tapasztalatai

A St.James

Ismerje meg orvosainkat és munkatársainkat, aki azért dolgoznak, hogy Ön jobban lásson!

Ismerjen meg bennünket!
   

Vizsgálatra jelentkezem!

Bezár