Lehetséges egész életre szóló éleslátás?

Látásjavító lencse műtét

Kinek nyújt segítséget a látásjavító lencse műtét?

Az olvasóképesség csökkenése, a szemgolyó belső részében található szemlencse természetes öregedési folyamata, mely jellemzően 45-50 éves korban kezdődik. Mivel a szemlencse rugalmassága fokozatosan csökken, így a közelre fókuszáló képessége egyre romlik, következésképp az olvasott szöveget egyre hátrébb kell tartani, később pedig olvasószemüveg használata válik nélkülözhetetlenné.

Honnan tudhatom meg, hogy alkalmas vagyok a kezelésre?

A műtét alkalmassági vizsgálatra célszerű weboldalunkon
jelentkezni, ahol néhány szemészeti adat megadásával már előzetes alkalmassági eredményeket tudhatunk meg azonnal. Ezt követően klinikánkon egy részletes szemészeti vizsgálaton szükséges részt venni, ahol orvosaink személyre szabott
javaslatot adnak a legideálisabb műtéti megoldásra.

Mi történik az alkalmassági vizsgálaton?

A vizsgálat során számos műszeres bemérés, látóélesség meghatározás, és pupillatágításban végzett részletes szemészeti vizsgálat történik. A vizsgálatok teljesen fájdalommentesek és a szem érintése nélkül történnek. A kb. 1,5 órás teljes kivizsgálás végén részletes műtéti javaslatot adunk pácienseinknek.

Milyen eredményre számíthatok a műtét után?

Az alkalmassági vizsgálat során az eredmények alapján az
orvos megállapítja a beültetendő műlencse típusát és dioptriáját, és a pácienssel megbeszélik a várható látóélességet. Az esetek rendívül nagy százalékában szemüvegmentes életet
lehet élni a műtét után. Természetesen vannak egyedi esetek, de ebben az esetben már a műtét előtt informálja az orvos a várható eredményekről és ennek tükrében dönthet a páciens a
kezelés elvégzéséről.

Mennyi ideig fogok a műtét után élesen látni?

A refraktív lencsecsere műtét utáni látásminőség a teljes élet során megmarad, és számos egyéb szemészet kórkép, mint például a szürkehályog vagy a zöldhályogos roham kialakulása is megelőzhető vele.

Hogyan készüljek a műtétre?

A műtét napján a páciensek bevehetik szokásos gyógyszereiket, nem szükséges azok elhagyása. A műtét reggelén nyugodtan lehet enni és inni is, sőt, kifejezetten kérjük, hogy pácienseink ne éhgyomorra érkezzenek.

Közvetlen a műtét előtt milyen vizsgálatokra számítsak?

A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük, amit klinikánkon kizárólag szemcseppek használatával végzünk. A mai modern érzéstelenítő cseppeknek köszönhetően a műtétek így teljesen fájdalommentesek.

Mennyi ideig tart maga a műtét?

A műtét szemenként kb. 10-15 percig tart. A két szemet szinte mindig egy időben kezeljük, és a műtétek során pácienseinket folyamatosan informáljuk, hogy a műtét egyes lépései ne érjék őket váratlanul.

Mi történik a műtétet követően?

A műtétet követően egy rövid pihenőidő elteltével ellenőrző vizsgálatot végzünk, mely után pácienseinket a szükséges
tanácsokkal otthonukba bocsátjuk.

Mire kell figyelnem a műtét után?

Minden szemészeti műtétet követően nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy az utókezelés ugyanolyan fontos a sikeres eredmény szempontjából mint maga a beavatkozás. Fontos, hogy az orvos által előírt szemcsepp terápiát és életmódi tanácsokat
betartsuk, és az előírt kontroll vizsgálatok ne maradjanak el.