X

Lézeres szemműtétek bemutatása

FemtoLasik és cPRK lézeres szemműtétek részletesen

Látásjavító lézerkezelések

A lézeres szemműtéteknek két típusa létezik a világon: a felszíni kezelések – mint például a PRK –  és a felszín alatti lebenykészítéses kezelések– ismertebb nevén FemtoLasik – az alkalmazott lézerkészüléktől függően. Az excimer lézerkezelés – vagyis a szaruhártya törőerejének, dioptriájának megváltoztatása – mindegyik módszernél ugyanúgy történik. A legújabb, legmodernebb technológia az ún. FemtoLasik, melyet a lézeres kezelések közül világszerte már 70%-os arányban végeznek. Lézerkezelések részletes összehasonlítása itt!

Kétlézeres lebenyes kezelés (FemtoLasik kezelés)

A FemtoLasik kezelés egy lebenyes kezelés, melynek nagy előnye, hogy a gyógyulás rendkívül gyors és fájdalommentes, akár már a műtét másnapján elérhető a kívánt látásélesség. A lebeny kialakítása femtosecundumos lézerrel történik, aminek a többi eljáráshoz viszonyított jóval nagyobb biztonságát és pontosságát klinikai vizsgálatok is bizonyítják.

Egylézeres felszíni kezelés (PRK kezelés)

A PRK kezelés az egyik legbiztonságosabb és legrégebb óta végzett eljárás a világon, több millió műtét tapasztalatával. A műtét gyors és fájdalommentes, a csúcstechnológiájú lézerkészülék 2 másodpercenként kezel egy dioptriát. A rövid kezelési idő és a nagyon pontosan, egyenletesen kialakított felszín eredményeként lerövidül a gyógyulási idő és jobb, pontosabb eredményeket érhetünk el. Így egyéb kiegészítő beavatkozások nélkül is jobb látás érhető el, mint előtte szemüveggel vagy kontaktlencsével.

ÚJDONSÁG!
Kétlépcsős felszíni kezelés (Touch Free PRK kezelés)

A touch free PRK kezelés a jelenlegi PRK kezelés minden előnyét magában foglalja mégis egy jelentős különbség létezik kettőjük között.

Mi a különbség a PRK és a Touch Free PRK között?

A klasszkus PRK kezelés esetében a szaruhártya felszínén található hámréteget az orvos kézzel távolítja el, hogy megkezdhesse a dioptria kezelését, addig a touch free PRK kezelés esetében ezt a felületet is lézer kezeli, ezért is nevezik “kétlézeres PRK kezelésnek”.

Miért érdemes a touch free PRK kezelést választani az eredeti PRK kezeléssel szemben?

Elsősorban Büszkék vagyunk a klinikánkon sikeresen elvégzett több 10 000 lézeres szemműtétre, de a technika fejlődése és az innováció nem áll meg. Klinikánkon pácienseink számára mindig a legmagasabb technikai színvonalat biztosítjuk, és a touch free PRK által biztosított lézeres hámréteg eltávolítás tökéletesebb felszínt garantál a dioptria kezelésének megkezdéséhez. Másodsorban a nemzetközi és saját visszajelzéseink is azt igazolják, hogy a pácienseink többségét zavarja ha bármilyen módon is hozzáérünk a szemükhöz, ezért ez a kezelési típus nagy megkönnyebülést jelent majd számukra.

Hogyan lehetséges a tökéletesebb felszín?

A tökéletesebb felszín eléréséhez tökéletes mérés szükséges. Klinikánk vásárolt egy úgynevezett “első szegmens OCT” készüléket ami pontosan ennek a kezelésnek a mérésére találtak ki. Ez a készülék microméter pontosággal feltérképzi a páciens szaruhártyáján található hámréteg vastagságát és a kapott adatok alapján kezeli ezt a felületet a lézer. Nagyon fontos hogy ez a felület nem egyenletes és ezt a fajta kezelést csak akkor érdemes választani, ha az adott szemészeti központ rendelkezik az előbb említett készülékkel! Egyéb esetben a lézer csak egy “átlagos” hámvastagsággal számol, aminek lehetséges kockázataival a páciensnek kell számolni.

Látásjavító lézerkezelések: Kétlézeres Femto-LASIK (IntraLASIK, vagy Sasszemkezelés) Egylézeres PRK Touch Free PRK
Eljárás lényege A védőlebeny képzésével járó eljárás lényege, hogy a lézeres kezelés a szaruhártya szövetének belsejében, a felszínhez képest 100-130 mikron mélységben történik. A lebeny kialakítása az ún. femtosecundumos lézerrel történik, utána a dioptriákat egy másik lézerrel, az ún. excimer lézerrel kezeljük, majd a lebenyt visszahajtjuk. A lézeres kezelés a szaruhártya hámrétegének eltávolítása után a szaruhártya felszínén történik. A szaruhártya hámrétegének lézeres eltávolítása után kezdődik meg a dioptria kezelése a szaruhártya felszínén.
Előnyök Mivel a lebeny gyorsan és tökéletesen visszailleszkedik a helyére, a kezelés teljes mértékben fájdalommentes, és azonnali javulást eredményez. A pontos, lézeres lebenyképzésnek köszönhetően nincsenek műtét alatti szövődmények. A legrégebb óta alkalmazott eljárás, több ezer műtét tapasztalatával. Tökéletes megoldás azoknak, akik a vékony szaruhártya miatt nem alkalmasak a FEMTO kezelésre A “klasszikus” PRK kezelés előnyei mellett a hámréteg eltávolítása után tökéletesebb felszín a dipotria kezelésének megkezdéséhez. A szemterpesz behelyezésén kívül nem érünk a páciens szeméhez.
Műtét időtartama 30 perc 20 perc 20 perc
Műtét utáni fájdalom nincs fényérzékenység, szúró érzés jelentkezhet az első napokban fényérzékenység, szúró érzés jelentkezhet az első napokban
Látás kitisztulása 1 nap 1-4 hét 1-4 hét
Utókezelés szteroidos szemcsep használata csupán pár hétig, UV szűrős napszemüveg 3 hónapig szteroidos szemcsepp használata 3-6 hónapig, UV szűrős napszemüveg 6 hónapig szteroidos szemcsepp használata 3-6 hónapig, UV szűrős napszemüveg 6 hónapig

Minden lézerkezelésünk egyénre szabott

A lézeres látás korrekció fejlődése során az elmúlt 20 évben az a meghatározó irány alakult ki, hogy a kezelés minél inkább az adott páciens egyedi szaruhártya formájához, sajátosságaihoz igazodjon.

Jelenleg három lehetőség létezik a kezelés teljesen egyedivé tételére. A 1,5 órás fájdalommentes alkalmassági vizsgálat során derül ki, hogy az Ön számára melyik kezeléssel érhető el a tökéletes látásélesség.

1. Hullámfront optimalizált lézerkezelés:
Ez a lézerkezelési profil finoman igazodik a szaruhártya görbületi sajátosságaihoz, így a szaruhártya végleges alakja nagyon hasonló az eredeti, saját, nem operált  szaruhártya alakjához.  Előnye: Jobb kontrasztélesség, sötétben nincsenek zavaró fényudvarok a lámpák körül.

2. Custom- Q lézerkezelés:
A program a szaruhártya pontos, egyedi alakját veszi figyelembe úgy, hogy a lehető legjobb optikai képalkotást érjük el.  A magasabb rendű aberrációk változtatásával az arra alkalmas páciensek esetében az olvasóképesség is javítható. Előnye: Hasonlóan a hullámfront optimalizált lézerkezeléshez, javítja a kontrasztélességet és csökkenti a zavaró fényudvarokat éjszaka.

3. T-CAT topográfia vezérelt  lézerkezelés:
Egyenetlenül gyógyult  szaruhártyák esetén és ismételt lézerkezeléseknél alkalmazott módszer, mely helyreállítja a szaruhártya  alakját, megszünteti a magasabb rendű aberrációkat.

A világ leggyorsabb lézerkészüléke:

femto

Wavelight Allegretto EyeQ:  A német Wavelight lézertechnológiának köszönhetően egyre tökéletesebb látásminőség érhető el. Ez a fejlesztés lehetővé teszi, hogy minden egyes embert egyedileg, csak rá jellemző szaruhártya paramétereket figyelembe véve kezeljünk.

Wavelight FS200:  Femtolasik műtéteknél ezzel a lézerrel készítjük a lebenyt, mely jelenleg a világ leggyorsabb lézerkészüléke. Mindössze 6 másodperc szükséges a lebenykészítéshez, ezért sokkal kíméletesebb a szemnek, szemben más lézerkészülékekkel.

Miért fontos a lézerkészülék minősége?

Minél pontosabb és gyorsabb a lézerkezelés, annál jobb műtéti eredményre számíthatunk. Ez nemcsak a dioptria értéket jelenti, a látás minősége is jobb lesz. Jobb kontrasztélesség érhető el és a fényforrás körüli fényszóródás is kevésbé jelentkezik e kifinomult technikával dolgozó lézerkészülék segítségével. A ma használt lézerek pontról pontra alakítják át a szaruhártya felszínét. Az aktív szemkövető rendszer biztosítja, hogy ha a kezelés alatt a szem elmozdul, akkor a lézersugár is ugyanúgy mozduljon el, így a kezelés biztos, hogy mindig a megfelelő helyre kerül.

Mi történik a műtét napján?

FemtoLasik (lebenyes) kezelés

Műtét előtt enyhe nyugtató tablettát adunk, az érzéstelenítés szemcseppekkel történik, a szemhéjakat fertőtlenítő oldattal töröljük át. Az előkészítés és a műtét is teljesen fájdalommentes. A lebenykészítés során nyomást érezhet a szemében és amíg zajlik a kezelés, a lézerkészülék hangját hallja.

A műtét két lépésből áll:

Lézeres látásjavítás, FemToLasik

1. lépés: A páciens a műtőágyon kényelmesen elhelyezkedik. Először a lebenyt készítjük el a femtosecundumos lézerkészülék segítségével, majd az excimer lézerkészülékkel megtörténik a dioptriák kezelése.

2. lépés: Végül a lebenyt visszasimítjuk a helyére.  A látás rögtön javul, a műtét napján még kissé homályosabb lehet, másnapra már többnyire tisztán, jól lát a páciens.

Fájdalom nem várható a műtét után. Műtét után az előírt szemcseppeket szükséges használni, melyek általában jóval rövidebb ideig kellenek mint a PRK kezelés után.  A műtét másnapján és egy hét múlva kontrollra kell jönni, ezen kívül még egy-két ellenőrzés szükséges fél éven belül.  Az UV védelemre is 2-3 hónapig kell ügyelni, ez alatt az idő alatt szabadban napszemüveget kell viselni, szoláriumba nem lehet menni.

Felszíni (cPRK) kezelés

Műtét előtt enyhe nyugtató tablettát adunk, az érzéstelenítés szemcseppekkel történik, a műtét teljesen fájdalommentes.

A műtét menete:

A felszíni (cPRK) kezelés

1. lépés: A műtét első lépéseként eltávolítjuk a szaruhártya legfelső rétegét, a hámréteget, majd ezt követi a néhány másodperces lézeres kezelés.

2. lépés: Ezt követően egy terápiás lágy kontaktlencsét helyezünk a szemre kb. 3 napra.

Enyhe fájdalom- és idegentest érzés tapasztalható a műtét utáni 24-72 órában. Ez a kellemetlen érzés fájdalomcsillapító gyógyszerekkel enyhíthető. A hámosodás általában 3-5 nap alatt befejeződik, a panaszok megszűnnek. A látás a kezelést követően rögtön javul, de dioptriától függően még ingadozó lehet, 1-4 hét alatt tisztul ki teljesen. A műtét után néhány hónapig szemcseppeket kell használni és bizonyos időnként ellenőrzére kell jönni. Nagyon fontos, hogy a műtét után 6 hónapig óvni kell a szemet az UV sugaraktól, ezért szabadban tartózkodáskor UV szűrős napszemüveg viselése szükséges. Szoláriumba 6 hónapig nem lehet menni.

Intézményünkben kiemelt hangsúlyt fektetünk a kézhigiéniára. Olvassa el betegtájékoztatónkat a kézhigiéniáról!

Lézerkezelések összehasonlítása

A látásjavító lézerkezelések sokféle elnevezés alatt találhatóak meg az interneten. A különböző elnevezések, fantázianevek miatt nehéz eligazodni, hogy milyen műtétre is vállalkozzunk. Ismerje meg mi a különbség a lézeres szemműtétek között! Melyik jobb, jobb-e valamelyik?

 

Regisztráljon alkalmassági vizsgálatunkra!

Szeretné megtudni, hogy Ön alkalmas -e lézeres szemműtétre, vagy hogy melyik kezelésre lenne alkalmas? Töltse ki kapcsolatfelvételi űrlapunkat, munkatársaink visszahívják, és időpontot egyeztethet, személyes alkalmassági vizsgálatunkra!

Kapcsolatfelvétel

 

ÚJRA MEGKAPTUK a JCI Aranyfokozatú minőségbiztosítását! Ha a minőség, a megbízhatóság és a biztonság fontos Önnek, amikor magán szemészetet keres, akkor Nálunk a legjobb helyen jár. Kattintson a részletekért!

Tudjon meg többet!

Online Szemteszt

Töltse ki egyperces online tesztünket és tudja meg, Ön alkalmas lehet -e lézeres szemműtétre!

Tesztelje látását!

Alkalmassági vizsgálat

Regisztráljon részletes alkalmassági vizsgálatunkra, megvizsgáljuk szemeit és elmondjuk a lehetőségeit!

Regisztráljon!

Pácienseink történetei

Pácienseink elégedettsége motivál bennünket munkánk során. Olvassa el, nézze meg beszámolóikat!

Pácienseink tapasztalatai

A St.James

Ismerje meg orvosainkat és munkatársainkat, aki azért dolgoznak, hogy Ön jobban lásson!

Ismerjen meg bennünket!
   

Vizsgálatra jelentkezem!

Bezár