X

Steril műtéti körülmények

Nem mindegy milyen körülmények között végzik a lézeres szemműtétet

Ha Ön lézeres szemműtétet tervez, a klinika választásnál nem mindegy, hogy a szemeit érintő beavatkozást steril körülmények között végzik-e vagy sem. Bár evidensnek tűnik, mégsem minden klinika rendelkezik steril műtővel. A legegyszerűbben úgy tudja leellenőrizni, hogy kér egy hivatalos igazolást a felkeresett Klinikától az aszeptikus műtő meglétéről.

Milyen kockázatokat rejt, ha nem steril műtőben végzik el a lézeres szemműtétet?

Különböző fertőzések és gyulladások alakulhatnak ki, melyek közül leggyakoribb a kötőhártyagyulladás, szaruhártyagyulladás vagy elülső szivárványhártyagyulladás. A szaruhártyagyulladás heggel gyógyulhat, ami látásromláshoz vezethet, vagyis a műtét után nem lesz 100%-os a látásélesség.

Mit vár el a magyar szabályozás?

Ma Magyarországon az ÁNTSZ-nek csak a PRK kezelésekre vonatkozóan van hivatalos álláspontja, mely kimondja, hogy ezekhez a típusú műtétekhez nincs szükség steril műtőre.

A szabályok szerint, a FemtoLasik (lebenyes) kezelés esetén csak ajánlott a steril műtő használata, de ezt minden klinika a saját hatáskörében dönti el, hogy steril, vagy nem steril műtőben végzi el a beavatkozást.

Fontos tudni, hogy a FemtoLasik kezelésnél egy lebenyt képzünk a szaruhártyában, ezért nem steril műtéti körülmények esetén sokkal nagyobb a fertőzésveszély, mintha a kezelést egy steril műtőben végeznék.

Mit vár el a világ legszigorúbb egészségügyi minőségbiztosítási rendszere?

A Joint Commission International a világ vezető egészségügyi minőségbiztosítója, melynek követelmény rendszerét kifejezetten a járóbeteg - és kórházi ellátásra fejlesztették ki.

A JCI előírása szerint a szemműtéteket kizárólag steril, ún. ASZEPTIKUS műtőben lehet elvégezni.

A JCI szigorú sterilitási szabályait Klinikánk betartja, így az Ön maximális biztonsága érdekében minden műtétet STERIL KÖRÜLMÉNYEK között, ASZEPTIKUS műtőben végzünk el.

Arról, hogy egy klinika rendelkezik-e ASZEPTIKUS műtővel vagy nem, nagyon könnyen meggyőződhet Ön is.

Az ASZEPTIKUS műtő ismérvei:

Amennyiben fontos Önnek, hogy lézeres szemműtétjét a legbiztonságosabb steril körülmények között végezzék, ezzel is minimálisra csökkentve a fertőzés és egyéb szövödmények esélyét, akkor válassza a Saint James Szemészeti Központot.

Szemészeti Központunkban a legutóbbi ÁNTSZ ellenőrzés 2018. augusztus 06.-én történt, mely mindent az előírásoknak és a követelményeknek megfelelőnek talált.

Tudjon meg többet!

Online Szemteszt

Töltse ki egyperces online tesztünket és tudja meg, Ön alkalmas lehet -e lézeres szemműtétre!

Tesztelje látását!

Alkalmassági vizsgálat

Regisztráljon részletes alkalmassági vizsgálatunkra, megvizsgáljuk szemeit és elmondjuk a lehetőségeit!

Regisztráljon!

Pácienseink történetei

Pácienseink elégedettsége motivál bennünket munkánk során. Olvassa el, nézze meg beszámolóikat!

Pácienseink tapasztalatai

A St.James

Ismerje meg orvosainkat és munkatársainkat, aki azért dolgoznak, hogy Ön jobban lásson!

Ismerjen meg bennünket!
   

Vizsgálatra jelentkezem!

Bezár