X

A szürkehályog műtét menete

Mi történik a műtét alatt?

Felkészülés a szürkehályog műtétre

A műtét egy egynapos beavatkozás. Kötelező bemutatnia egy orvosi igazolást arról, hogy fizikailag alkalmas a műtét elvégzésére. A műtét időpontját megelőzően szükség esetén vérvizsgálatokon és EKG-n is át kell esnie.

Két nappal a műtét előtt arra fogjuk kérni, hogy napi 5 alkalommal csepegtessen a szemébe antibiotikumos szemcseppet, a műtét utáni fertőzés kockázatának minimalizálása érdekében.

A műtét előtt felteszünk néhány – az egészségi állapotára vonatkozó – kérdést és igény- illetve szükség szerint nyugtató tablettát adunk. Mielőtt a műtőbe visszük, egy külön helyiségben kórházi ruhára cseréljük civil ruháját, melyet a műtét végén visszavehet.

A műtét menete:

Megkérjük, hogy feküdjön le a műtőasztalra és helyezkedjen el kényelmesen. A szem és környékének tisztítása, gondos fertőtlenítése után az arcát letakarjuk egy steril izoláló kendővel. Kérjük jelezze, ha klausztrofóbiás. Az ujjára csatlakoztatunk egy eszközt, mellyel folyamatosan figyeljük a pulzusát és az oxigén szintjét. A szemgolyón kis sebet készítünk, mely mindössze 2,2 mm hosszú, és a szövetek rétegei között alagútszerűen alakítjuk ki. Ez fontos, mert így a sebszélek spontán összefekszenek, és nem kell varratokkal zárnunk. A legfejlettebb technológiájú készülékkel végezzük a phacoemulsifikaciót, vagyis a szemlencse UH-os eltávolítását. Ezt követően kerül beültetésre az egyénre tervezett dioptriájú és típusú prémium műlencse. A műtét közben beszélgethet is, fájdalmat nem érez. A beavatkozás kb. 15 percig tart.

A műtét után:

A műtétet követően a beteg a nővér segítségével távozhat a műtőből, kint visszaöltözhet a ruhájába, és hamarosan távozhat. A szemet nem szükséges lekötni. Lényegében semmi korlátozás nincs utána, de az fontos, hogy a szemet dörzsölni nem szabad. Nagyon fontos, hogy mindig mosson kezet mielőtt az arcához nyúlna, vagy cseppentene a szemébe. A műtét után egy hétig nem szabad hajat mosni és el kell kerülni, hogy két hétig víz menjen a szemébe.

A látás átmenetileg még kissé homályos a műtét után, mert a pupilla tágított, a szaruhártya átmeneti ideig borús lehet. Másnap kontroll szükséges. Az operált szem néha kissé vérbő, könnyes, átmeneti szúró érzés jelentkezhet. Minden páciensünknek két szemcseppet kell használnia az operált szembe, erről írásos tájékoztatást is kap.

Evés, ivás, gyógyszerek

A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük; előtte és utána is a szokásos módon lehet enni és inni. Rendszeresen szedett gyógyszereit a szokásos módon vegye be! Kérjük, hozza magával a jelenleg szedett gyógyszerei listáját!

Kapcsolatfelvétel

Ha szürkehályog műtéttel kapcsolatban érdeklődik, az alábbi űrlap segítségével vegye fel a kapcsolatot velünk, és visszahívjuk a megadott telefonszámon.

Kapcsolatfelvétel

Tudjon meg többet!

Online Szemteszt

Töltse ki egyperces online tesztünket és tudja meg, Ön alkalmas lehet -e lézeres szemműtétre!

Tesztelje látását!

Alkalmassági vizsgálat

Regisztráljon részletes alkalmassági vizsgálatunkra, megvizsgáljuk szemeit és elmondjuk a lehetőségeit!

Regisztráljon!

Pácienseink történetei

Pácienseink elégedettsége motivál bennünket munkánk során. Olvassa el, nézze meg beszámolóikat!

Pácienseink tapasztalatai

A St.James

Ismerje meg orvosainkat és munkatársainkat, aki azért dolgoznak, hogy Ön jobban lásson!

Ismerjen meg bennünket!
   

Vizsgálatra jelentkezem!

Bezár