X

Cukorbetegek szemészeti vizsgálata

Az időben történő vizsgálat megmentheti látását!

 A cukorbetegség okozta szemfenéki elváltozás

Minél hosszabb ideje szenved valaki cukorbetegségben, annál nagyobb az esélye a szemfenéki elváltozás kialakulásának. A retina vagy ideghártya ereinek károsodása miatt azok fala áteresztővé válik, aminek következtében vérzések és vizenyő alakul ki az ideghártyában, a hajszálér ellátás egyes területein csökken vagy megszűnik a keringés. A nem megfelelően beállított cukorbetegség, a tartósan magas vércukorszint az állapot súlyosbodásához vezet.

A betegség rosszabbodásának jele, mikor a retina felszínén vagy az üvegtesti térbe nyúlva új erek nőnek, melyek sérülékenyek, vérzések forrásai lehetnek. Az ezekből származó vér a szemgolyót kitöltő üvegtesti térbe jutva homályos látást, hegszövet kialakulását, később a retina leválását vagy makula ödémát (az éleslátás helyén vizenyőt) okozhat, amely akár a látás elvesztéséhez is vezethet.

A szemfenéki elváltozás kialakulásának kezdetén a betegnek még nincs semmilyen panasza. A legtöbb esetben az első tünet már a látás romlása. Azért fontos a rendszeres és alapos szemészeti vizsgálat, hogy már akkor felfedezzék a szemfenéki elváltozásokat, amikor a betegnek még semmi panasza nincs. Így az ídőben megkezdett kezeléssel nagyobb eséllyel megelőzhető a látás romlása.

A vizsgálat 40 percet vesz igénybe, ami hosszabb is lehet, ha a vizsgálathoz többször kell pupillatágító szemcseppet adni.

Regisztráció / Kapcsolatfelvétel

Jelentkezzen most szemészeti vizsgálatainkra, vagy kérdezze munkatársainkat!

Ha regisztrálna cukorbetegek szemészeti vizsgálatára, vagy többet szeretne megtudni kezeléseinkről, töltse ki kapcsolatfelvételi űrlapunkat, munkatársaink visszahívják Önt, és időpontot egyeztethet, körültekintő és nagyon részletes szemészeti vizsgálatunkra, vagy választ kaphat kérdéseire!

Kapcsolatfelvétel

 

Tudjon meg többet!

Online Szemteszt

Töltse ki egyperces online tesztünket és tudja meg, Ön alkalmas lehet -e lézeres szemműtétre!

Tesztelje látását!

Alkalmassági vizsgálat

Regisztráljon részletes alkalmassági vizsgálatunkra, megvizsgáljuk szemeit és elmondjuk a lehetőségeit!

Regisztráljon!

Pácienseink történetei

Pácienseink elégedettsége motivál bennünket munkánk során. Olvassa el, nézze meg beszámolóikat!

Pácienseink tapasztalatai

A St.James

Ismerje meg orvosainkat és munkatársainkat, aki azért dolgoznak, hogy Ön jobban lásson!

Ismerjen meg bennünket!
   

Vizsgálatra jelentkezem!

Bezár