X

Szürkehályog műtét

Lépjen ki a homályból!

Lépjen ki a homályból, várakozás nélkül!

Jelenleg nem létezik olyan gyógyszer, szemcsepp, szemüveg, vagy szemtorna, amivel a szürkehályog megállítható, vagy visszafordítható lenne. A szürkehályog csak műtéttel gyógyítható! Ezért nem az a kérdés, hogy a gyógyulás reményében megműtteti-e a szemét, vagy sem, hanem az, hogy mikor.

Klinikánkon várakozás nélkül, a legkorszerűbb technológiával, családias légkörben eshet túl a vizsgálatokon és a műtéten mindössze 2 hét alatt!

 
 

 

Miért válasszon minket, ha szürkehályog műtéten gondolkozik?

Miben különbözik egy állami kórházban elvégzett szürkehályog műtét a Saint James-ben elvégzett szürkehályog műtéttől?

A közkórházakban végzett szürkehályog műtét során jellemzően csak egyfókuszú műlencsével helyettesítik az eltávolított szemlencsét, mely csak egy távolságra képes megoldani a látásproblémákat. Ezzel a műlencsével csak egy bizonyos távolságra láthat jól a Páciens, vagyis a műtét után olvasószemüvegre lesz szüksége.

A tapasztalatok szerint csak a multifokális, vagy a legújabb fejlesztésű trifokális műlencse biztosít kiváló közeli-, középtávolsági- és távoli látást. Vagyis a teljes szemüvegfüggetlenséget a szürkehályog műtét során beültetett műlencse típusa határozza meg.

Fontos, hogy a szakorvos, a szemsebész minden esetben egyénre szabott korrekciós megoldást javasol, kizárólag szakmai és személyes konzultáció alapján.

Összehasonlító táblázat
Szürkehályog műtét Állami intézményben végzett szürkehályog műtét egyfókuszú műlencse beültetéssel A Saint James Szemészeti Központban végzett látásjavító lencse műtét
multifokális/trifokális műlencse beültetéssel
Távoli jó látás
Közeli jó látás
Középtávoli jó látás
A műtét után már nem lehetséges a szürkehályog kialakulása.
20 perces, fájdalommentes beavatkozás
Teljes szemüveg függetlenség
Legmodernebb technológia
Mindössze 1 hét alatt megtörénhet a 2 szem műtétje
Nincs 30 napos várakozási idő a 2. szem műtétjére

A szürkehályog

A szürkehályog kialakulásának pontos oka nem ismert. A szürkehályog a szemlencsében jelentkező homályosodás. Előfordulhat cukorbetegség, nagyfokú sugárhatás, villámcsapás, a szem gyulladásai, áthatoló sérülései, korábbi tompa ütés utáni állapot esetében, de jelentkezhet akár gyógyszerszedéssel összefüggésben is.

Ahogy a homály folyamatosan vastagodik, a fény egyre nehezebben tud áthatolni a szemlencsén. A kisfokú, korai elváltozások még nem befolyásolják a látást, de szemészeti vizsgálattal már kimutathatóak. Ahogy a homály fokozódik, egyre romlik a látás, mely szemüveggel nem javítható. Műtét nélkül a látás teljes elvesztéséhez vezethet.

Amikor már orvos kell!

Ha úgy észleli, hogy elhomályosul a látása, feltétlenül forduljon szemorvoshoz! Ugyanilyen figyelemfelkeltő és egyben riasztó tünetet jelentenek az elhalványuló színek és az egy szemen jelentkező "szellemképes" látás. Ne habozzon szakemberhez fordulni akkor sem, ha szemüvegének dioptriáját gyakran kell változtatni.

Mit és hogyan vizsgálunk?

A szürkehályog pontos diagnózisához részletes szemorvosi vizsgálat szükséges, így állapítható meg a várható eredmény, vagyis a várható látás mértéke.

A vizsgálat részei:

Számítógépes lencsetervezés

Ezt követi a beültetendő műlencse dioptriájának megtervezése. Ehhez a szaruhártya görbületét egy computeres eszközzel mérjük meg, majd UH készülékkel meghatározzuk a szemgolyó hosszát. Ezek ismeretében computer segítségével állapítjuk meg a műlencse dioptriáját.

Korunk csodái: a műlencsék

A dioptria a páciens igénye szerint választható attól függően, hogy a műtét után csak távolra, vagy távolra és közelre, vagy minden távolságra szeretne-e élesen látni. Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően klinikánkon már elérhető az ún. trifokális műlencse, mellyel mindhárom /közeli, monitor, távoli/ távolságra is tökéketes látásélesség érhető el!

Műtét akár 1 hét alatt, fájdalom és stressz nélkül!

A műtét után:

 

Árak, részletfizetés

Szürkehályog műtéttel kapcsolatos részletes árlistánkat itt találja. A Saint James Szemészeti Központban részletfizetéssel is elérhető a szürkehályog műtét. Részletfizetési kondícióinkról itt tájékozódhat.

Regisztráció / Kapcsolatfelvétel

Nincs miért, és mire várni. Ha Ön úgy érzékeli, hogy homályos a látása, halványuló színeket, vagy „szellemképes” látást érzékel, forduljon hozzánk bizalommal!

Regisztráljon most, és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

 

Tudjon meg többet!

Online Szemteszt

Töltse ki egyperces online tesztünket és tudja meg, Ön alkalmas lehet -e lézeres szemműtétre!

Tesztelje látását!

Alkalmassági vizsgálat

Regisztráljon részletes alkalmassági vizsgálatunkra, megvizsgáljuk szemeit és elmondjuk a lehetőségeit!

Regisztráljon!

Pácienseink történetei

Pácienseink elégedettsége motivál bennünket munkánk során. Olvassa el, nézze meg beszámolóikat!

Pácienseink tapasztalatai

A St.James

Ismerje meg orvosainkat és munkatársainkat, aki azért dolgoznak, hogy Ön jobban lásson!

Ismerjen meg bennünket!
   

Vizsgálatra jelentkezem!

Bezár